RC44 promotional movie

RC44 Cup, 9-13 augusti på Marstrand

Marstrand, Kungälv

Den 9-13 augusti kommer, för fjärde året i rad, en av världens mest prestigefyllda seglingstävlingar, RC44, till Marstrand och den svenska västkusten. Njut av dramatiken på världens vackraste seglingsarena.

En riktigt prestigefylld regatta med några av världens bästa seglare i en av de mest extrema entypsbåtarna på den globala seglingsarenan.

Grundtanken bakom RC44 serien är att sammanlänka världens mest meriterade seglare med tunga profiler från det internationella näringslivet och RC44:an seglas av en 8-mannabesättning bestående av 50% proffs och 50% amatörer. Detta skapar spännande samarbeten mellan amatörseglare och seglingsproffs av världsklass ombord på fantastiska entypsdesignade racingmaskiner. Utan tvekan tillhör RC44 något av det allra häftigaste man kan uppleva inom seglingsvärlden idag.

En diger lista av världens främsta seglare,  ett hall of fame av America's Cup-legender, olympiska mästare och trotjänare från världens alla hörn, har alla tagit RC44 klassen till sina hjärtan.

RC44:an skapades av seglarlegenden Russell Coutts 2007 och är en extrem racingmaskin konstruerad helt i kolfiber. Varje år genomförs ett globalt mästerskap på några av världens bästa seglingsarenor, där Marstrand är en i denna exklusiva skara.

Vi välkomnar dig till en upplevelse utöver det vanliga på världens vackraste seglingsarena.

09aug
10aug
11aug
12aug
13aug

Kontaktinformation

Brandspot

440 30 Marstrand
Telefon: 08-41066080

Hemsida: http://www.rc44swedencup.se

Res med kollektivtrafiken