Marstrand Swimrun

Marstrand, Kungälv

EASY SPRINT
Är årets roligaste och härligaste SwimRun tävling för kompisgänget, företaget, kickoffen eller idrottsklubben. Här har du möjlighet att testa på en riktig SwimRun tävling i en härlig omgivning. Du kommer uppleva variationen mellan att springa på Marstrands gränder förbi alla restauranger på kajen och en trail bana runt själva Martrandsön som ett är ett av de slag i världen.

Sprint Easy är på totalt 5,0 km varav 4,4 km är terränglöpning och 0,6 km är simning. Sprintbanan är också en varvbana som går 1 varv runt Marstrandsön. Vädret under denna period är perfekt för swimrun med vattentemperaturer mellan 18 - 22 grader och cirka 20 grader i luften.

BANAN
Du börjar och slutar på kajen vid Strandverket på Marstrandsön. Efter cirka 1000 meter kommer den första simsträckan, den är på 100 meter. Banan har 5 simsträckor där den längsta är 200 meter. Banan går runt hela Marstrandsön och du kommer passera genom Carlstenstens fästning. Du avslutar vid Strandverket. Strandverket är den plats som är känt för de årliga seglingstävlingarna på Marstrand. Marstrands med omgivningar erbjuder en av de mest fantastiska miljöer en swimrun kan köras i. Med historiska byggnader och ett kulturarv är nog Marstrand en av de vackraste platser som finns i Sverige. Varvbanan gör det också enkelt för publiken att följa loppet.

SPRINT 3.0
Detta race kommer vara vårt mest krävande. Med en del tuffa och vackra simningar. Du kommer uppleva variationen mellan att springa på Marstrands gränder förbi alla restauranger på kajen, den vackra Klåverön där det finns stigar och ängsmark och och en krävande trail bana runt själva Martrandsön som ett är ett av de slag i världen.

De långa simmsträckorna och kommer att utmana alla lag att sätta föreställningar om hur det är att simma i öppet vatten. Med mer simning och mer engagerad simning tror vi att banan är just så utmanade den skall vara. Inte som en Ultra men ända ett rejält kraftprov. Vädret under denna period är perfekt för swimrun med vattentemperaturer mellan 18 - 22 grader och cirka 20 grader i luften.

BANAN
Banan är magnifik och en riktigt utmaning. Du börjar och slutar på kajen vis Strandverket på Marstrandsön. Du kommer också att passera genom samma plats (start & målområdet) en gång till under loppet då Sprint 3.0 är en varvbana som sträcker sig först runt Marstrands ön, ett varv på Klåverön för att sedan avsluta med ett varv på Marstrands ön där du även kommer få springa genom Carlstenstens fästning.

Totalt 22 km med 17 simsträckor där den längsta är 850 meter. Totalt nästan 4 300 meter simning. De långa simsträckorna är mellan passagen Marstrands och Klåverön. På Klåverön har vi också den längsta löpsträckan, nästan 4 400 meter. Klöverön bjuder också på sin berömda lagun. I Utkäften (lagunen heter så) kommer du simma en sträcka på 460 meter.

Från början kommer du att köra och simma på Marstrandsön, totalt 6 000 meter med sim och löpsträckor därefter tar du dig över till Klåverön där huvuddelen av sträckan på ön är löpning Klåveröns sim och löpsträckor är på 10 000 meter. Du avslutar på Marstrands ön där springer genom Carlstenstens fästning innan du ger dig ut på sista varvet, de avslutande sim och löpsträckorna är 6 500 meter

Du avslutar vid Strandverket. Strandverket är den plats som är känt för de årliga seglingstävlingarna på Marstrand. Marstrands med omgivningar erbjuder en av de mest fantastiska miljöer en swimrun kan köras i. Med historiska byggnader och ett kulturarv är nog Marstrand en av de vackraste platser som finns i Sverige. Vargbanan gör det också enkelt för publik att följa loppet

12aug 10:00 - 17:00

Kontaktinformation

Marstrand Swimrun
Kvarngatan 6
440 30 Marstrand
Telefon: 0705-113285

E-post: info@marstrandopenwater.se
Hemsida: http://www.marstrandswimrun.se

Res med kollektivtrafiken

Fakta

MARSTRAND SWIMRUN EASY SPRINT Total race distance 4900 m * Trail-running 4200 m * Swimming 745 m * Swim sections 5 * Longest swim 200

MARSTRAND SWIMRUN SPRINT 3.0 Total race distance 22600 m * Trail-running 18300 m * Swimming 4300 m * Swim sections 17 * Longest swim 850 m