Konstutställning med Cooper & Gorfer och Bård Breivik

Strandverket Konsthall – mötesplats för samtidskonst, Kungälv

I vårens utställningar på Strandverket visas fotografi och skulptur.


I Know Not These My Hands
Cooper & Gorfer – fotografi

Cooper & Gorfer består av de två konstnärerna Sarah Cooper (född i USA 1974) och Nina Gorfer (född i Österrike 1979). Cooper & Gorfers bilder befinner sig i gränslandet mellan digitala fotografier och 1700–1800-talsmåleri och har väckt stor uppmärksamhet världen över. Nyfikenheten lockar dem till fjärran platser där de finkänsligt och lyhört utforskar och observerar omgivningen. Deras fotografier skapas i nära samarbete med de människor som skildras. Till skillnad från den diskret förbipasserande fotografen som väntar på det avgörande ögonblicket, så regisserar Cooper och Gorfer sina produktioner noggrant och deras bilder visar mer än bara en objektiv bild av personen de porträtterar. I utställningen visas två serier – Interruptions och I Know Not These My Hands.

 

I'd love the key to the master lock
Bård Breivik – skulptur Bård Breivik (1948-2016) var Norges internationellt mest kände skulptör. Breivik utbildades vid Bergens konsthantverksskola och hade sin första utställning i London 1971. Han har varit verksam som lärare och undervisat vid flera konstskolor, och har också varit professor i skulptur vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm mellan 1982 och 1985.

Hans verk finns på många ställen i världen, även i Sverige: ”Sunes stenar”, två pelare i granit utanför stadsbiblioteket i Malmö, ”Källan” i röd granit framför Göteborgsoperan i Göteborg och ”Vattnets tre principer” vid Lunds universitet. 

Utställningen är sammanställd av Pål Svensson, Strandverkets konstnärlige ledare och Sune Nordgren, gästcurator.

Kontaktinformation

Strandverket Konsthall

44267 Marstrand
Telefon: 0303-10800

E-post: info@strandverket.se