Specialvisning med Pål Svensson

Strandverket Konsthall – mötesplats för samtidskonst, Kungälv
Följ med på en specialvisning av Bård Breiviks och Cooper & Gorfers utställningar. Hör Pål Svensson, Strandverkets konstnärlige ledare, berätta om sin personliga erfarenhet av Bård Breivik samt dennes konstnärliga arbetsmetod med ett alldeles särskilt förhållande till hantverk och material. Vi kommer också att få höra Pål Svenssons personliga reflektioner kring Cooper & Gorfers verk samt deras metod för bildbyggnad. Biljetter kostar 140 kr/st inkl entré och köpes här.

I'd love the key to the master lock
Bård Breivik – skulptur

Bård Breivik (1948-2016) var Norges internationellt mest kände skulptör. Breivik utbildades vid Bergens konsthantverksskola och hade sin första utställning i London 1971. Han har varit verksam som lärare och undervisat vid flera konstskolor, och har också varit professor i skulptur vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm mellan 1982 och 1985.

Hans verk finns på många ställen i världen, även i Sverige: ”Sunes stenar”, två pelare i granit utanför stadsbiblioteket i Malmö, ”Källan” i röd granit framför Göteborgsoperan i Göteborg och ”Vattnets tre principer” vid Lunds universitet.

Utställningen är sammanställd av Pål Svensson, Strandverkets konstnärlige ledare och Sune Nordgren, gästcurator.


I Know Not These My Hands
Cooper & Gorfer – fotografi

Cooper & Gorfer består av de två konstnärerna Sarah Cooper (född i USA 1974) och Nina Gorfer (född i Österrike 1979). Cooper & Gorfers bilder befinner sig i gränslandet mellan digitala fotografier och 1700–1800-talsmåleri och har väckt stor uppmärksamhet världen över. Nyfikenheten lockar dem till fjärran platser där de finkänsligt och lyhört utforskar och observerar omgivningen. Deras fotografier skapas i nära samarbete med de människor som skildras. Till skillnad från den diskret förbipasserande fotografen som väntar på det avgörande ögonblicket, så regisserar Cooper och Gorfer sina produktioner noggrant och deras bilder visar mer än bara en objektiv bild av personen de porträtterar. I utställningen visas två serier – Interruptions och I Know Not These My Hands.