Utställning med Maya Lawson-Laane, Ylva Jonsson, Mats Jonsson.

Strandverket, Kungälv

Konstutställning med Maya Lawson-Laane (Norge), Ylva Jonsson och Mats Jonsson. Konstnärerna ställer ut sina verk på Strandverket Konsthall och utställningen pågår den 20 – 29 maj. VERNISSAGE lördagen den 20 maj.

Maya Lawson-Laane målar med skrapa. Tunna, transparenta lager, ett lager om dagen. I hennes målningar finns en musikalitet, rytm och balans, en källa till energi och livsglädje i en värld fylld av oro. Här fins något att vila ögonen på, et andningsrum, en bekymmersfri zon, ett positivt eko.
Hon är norsk, född i Australien, sidan tidigare bosatt i Dalsland, jurymedlem i Galleri Olika och Konstvandringen i Dalsland. Hon bor och arbetar nu på gården Laane Vestre i Tønsberg, Norge. Jurymedlem, tidigare vice ordförande i NFUK (Norsk förening för fristående konstnärer) och ordförande i stipendiekommittén.

Ylva Jonssons skulpturer samsas hårt med mjukt och sparsmakat med färgrikt. Kontrasten mellan metallnätet och de mjuka kvinnliga formerna är speciell. Ljus hittar in och igenom skulpturerna med sirliga skuggor som resultat. Fågelskulpturer, charmiga och fantasifulla, alltid av en helt egen sort kommer också att landa på Strandverket i vår.

Mats Jonsson skapar med kameran som verktyg. Han målar motiv med medvetna kamerarörelser, (Intentional Camera Movement - ICM). Färger, former och linjer, några träd eller blad, ett hav eller himmel, allt finns där runt omkring oss. Här samsas suggestiva bilder med mer konkreta, naturligtvis öppna för egna tolkningar.

Mer från Strandverket

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Ta vänster direkt från färjan, gå ca 200 m på Hamngatan.

Sociala medier


Instagram

Vägbeskrivning

BIL
Parkera i närheten av Marstrands färjeläge. Ta färja över till Marstrandsön. Avgång var 15:e min.

BUSS
Ta buss till Marstrands färjeläge, Kungälv. Ta färja över till Marstrandsön. Avgång var 15:e min.

Ta till vänster efter färjan och följ kajen ca 200 meter.

Hitta hit