Carlstens Soldathotell

Marstrand, Kungälv

Prisexempel

470 kr
person i flerbäddsrum inkl frukost
Visa alla priser

Carlstens kraftiga murar ringlar sin trygga famn kring Donjonen och Kommendanthuset. I dessa 1700-talsbyggnader övernattar ni i våra charmiga rum med utsikt över Marstrand och havet, precis som tusentals soldater gjort genom åren.

Kommendantshuset

Byggdes år 1775. Användes för officerare och speciella fångar, bla politiska fångar. Fångar som inte satt i sittande regering sattes oftast in för att inte kunna påverka sittande regering. En sådan fånge hade två rum, till skillnad från dom andra fångarna som satt ända upp till 30 man i varje cell. Även dödscellen där fångarna satt sista natten innan avrättning finns i detta hus.

Metta-Charlotta var den enda kvinnliga fången på Carlsten, hon sattes där anklagad för mord av barn och man. Hon sätts på bekännelse 1806 och 1809 erkänner hon morden och döms där till döden och avrättas 1810. Författarinnan Ann Rosman har skrivit en bok om Mettas  liv (Mercurium).

I huset bodde också Kommendanten på Carlsten. Den förste kommendanten var Johan Wänschöld och den siste är Eiwe Swanberg som fortfarande är fast boende i Kommendantshuset.

Donjonen användes som boende för soldater, där bodde det som mest 600 man i hängkojer i taket. Där stod det också kanoner där riktade mot söder. Idag finns det 15 tal rum, hotellrum, konferensrum, kök och allrum. Carlsten hade en egen garnison 1658-1882. Men var militärt med Radar-station i stora tornet. fram till 1993 då Statens fastighetsverk tog över förvaltningen av Carlsten.

Carlsten har i dag en stor restaurang, konferens, guidningar och event. Verksamheten är öppet året runt.

Boka

Kontaktinformation

Carlstens Fästning
Marstrand
Kontaktperson: Charles Souter
Telefon: 0303-60265
Telefon: 0709-995074

E-post: cs@carsten.se
Hemsida: www.carlstenssoldathotell.se

Öppettider

Verksamheten är öppet året runt.
Incheckning sker vanligtvis efter lunchtid eller efter överenskommelse. Utcheckning kl 11.00 avresedagen.

Prisinformation

Flerbäddsrum 470 kr/person inkl frukost. Minst 3 personer
Dubbelrum 1 120 kr/rum inkl frukost
Enkelrum  975 kr/rum inkl frukost
Familjerum
1 680 kr/rum (2 vuxna + 2 barn t o m  12 år) inkl frukost
2 050 kr/rum  (2 vuxna + 3 barn t o m  12 år) inkl frukost
2 520 kr/rum  (3 vuxna + 3 barn t o m  12 år) inkl frukost
1 020 kr/rum  (1 vuxna + 1 barn t o m  12 år) inkl frukost
1 210 kr/rum  (1 vuxen + 2 barn t o m  12 år) inkl frukost
Extra barn 370 kr/barn  inkl frukost

Ingår: I priset ingår frukost, lakan, handduk. För våra hotellgäster ingår även fritt tillträde till fästningsområdet och guidning under perioden 1 juni-31 augusti. Som boende på Soldathotellet har du egen nyckel till Carlstens mäktiga fästningsport. Alla priser är inklusive moms och gäller till och med 2016-12-31

Boendepriser för företag, föreningar och klubbar begär offert.

Res med kollektivtrafiken

Bussen stannar på färjeplan. Sedan tar ni färjan över till Marstrandsön. Färjan tar ca 3 minuter.

Fakta

Carlstens Soldathotell har över hundra bäddar, här finns alltifrån enbäddsrum till åttabäddsrum i Kommendanthuset och Donjonen.

Alla rum är unika och har egen dusch och toalett (vissa av rummen har egen dusch och toalett precis utanför rummet). Incheckning sker mellan kl 14.00-18.00 eller enligt överenskommelse. (Check-in between 14.00-18.00 unless otherwise is agreed.) Utcheckning kl 11.00 avresedagen. Frukost ombesörjs av gästerna själva i vårt frukostrum, där kyl, kaffebryggare, plattor för äggkokning  med mera finns tillgängligt.

Avbokningsregler med mera:
Avbokning av rum måste ske minst 24 timmar före bokat datum annars debiteras rumskostnaden.

Ändring av antal bokade personer skall ske 24 timmar före bokat datum.

Vägbeskrivning

Carlstens fästning ligger på ön Marstrand ca 45 kilometer nordväst om Göteborg. Hit tar du dig med bil, buss eller båt. Eftersom biltrafik är förbjuden på Marstrandsön får du som åker du bil eller buss ta färjan från Koön till Marstrandsön. Koön ligger 100-150 meter öst om Marstrand och färjeöverfarten tar bara ett par minuter.

Hitta hit