Marstrand – min plats på jorden. Ann Rosman författare

Marstrand, Kungälv

Känslan här är speciell. Det är inte så konstigt. Marstrand är grundat på 1100-talet, och var en gång en betydelsefull plats, en hamn genom vilken det kom varor för vidare transport till hela Europa. En ö full av historia och historier där namnen berättar om levnadsöden från förr. Stegelviken, Smugglarrännan och Kopparnaglarna. Nötta trappsteg, gamla dörrhandtag och murarna på Carlstens fästning – allt är portar till det förgångna.

Man kan ana hur människor dröjer sig kvar trots att deras namn står ristade i sten på kyrkogården. Jag har sett de märkligaste saker i gränderna när dimman rullat in. Och jag har hört berättas …

Nej, det är nog bäst att du tar dig hit - på ett eller annat sätt. Kliv in i min värld, gå över boksidorna genom Marstrands gränder. Fly undan sjörövare och hjälp mig att öppna de tunga portarna på Carlstens fästning. Så vad säger du? Följer du med?

”Botemedlet för allt är saltvatten – svett, tårar eller havet.”

Karen Blixen-Finecke

Res med kollektivtrafiken

Sociala medier


Twitter

Fakta

Ann Rosman debuterade 2009 med deckaren Fyrmästarens dotter. Året därpå kom Själakistan och 2011 hennes tredje bok Porto Francos väktare. De två första böckerna har översatts och sålts i Norge, Danmark, Finland, Italien, Spanien, Tjeckien, Frankrike och Tyskland.

2010 tilldelades Ann Rosman Marstrandspriset
.

2013 tilldelades Ann Kungälvs kommuns kulturpris.


2012 kom boken "Mercurium" som baseras på ett verkligt rättsfall, Metta Charlotta Fock, född Ridderbjelke, enda kvinnliga fången på Carlstens fästning i Marstrand.

Bibliografi

Fyrmästarens dotter, 2009
Själakistan, 2010
Porto Francos väktare, 2011
Mercurium, 2012
Havskatten, 2014

Hitta hit