Pater Noster - en tur till Sveriges vackraste fyrplats

Marstrand, Kungälv

Prisexempel

795 kr
Per person, min 8 gäster.
Visa alla priser

I det yttre havsbandet, rakt utanför Marstrand ligger en unik plats som borde finnas på varje seriös skärgårdsälskares bucket list.

För att ta sig dit åker vi RIB-båt, men var inte orolig. Vårt koncept Comfort RIB skiljer sig markant från de RIB-turer du normalt hittar på marknaden. Vi har inte bråttom. Färden dit och tillbaks skall vara en lugn och skön upplevelse för alla åldrar. Jockey-sitsar, skidglasögon, överlevnadsoveraller och galna farter är bannade till förmån för njutning i sköna soffor och lugnt tempo. Det är som att jämföra en Lisebergsattraktion med en Mercedes Cabriolet.

Avgång från Marstrandsön eller Koön

Ni väljer varifrån ni vill starta Marstrandsön eller Koön. Vi börjar med en säkerhets genomgång och pratar lite allmänt om turen. Är det fint väder startar vi med en skål i ett glas torr Cider. Sedan bär det av ut till den beryktade fyrplatsen.

Hamneskären

Pater Noster står på ett av de mest sydliga av Hamneskären. Är förhållandena gynnsamma kanske vi hälsar på sälarna innan vi beger oss in i den lilla fyrhamnen.

Besöka fyren

För de som vill bestiga de 117 trappstegen upp till fyrens krona kostar detta 100 kr och då ingår det en Pater Noster-vattenflaska. Utsikten från toppen är fantastisk och väl värd ett besök.

Prisinformation

Vi kör sällskap ut till Pater Noster. Pris 795 kr per person, min 8 gäster. Är ni färre kostar det 6000 kr för en tur med en timmes stopp på ön och 8000 för valfri besökslängd.

Res med kollektivtrafiken

Efter framkomst, ta färjan över till Marstrandsön och gå åt höger. Följ kajen förbi Arvidssons Kiosk, Gatukök och Fiskaffär. 50 m längre bort ligger Elin af Marstrand längst ut på brygga IJ.

Sociala medier


Instagram

Vägbeskrivning

Från E6 Göteborg eller från E6 Oslo, ta av vid Kungälv mot Marstrand. Ta färjan över till Marstrandsön och gå åt höger. Följ kajen förbi Arvidssons Kiosk, Gatukök och Fiskaffär. 50 m längre bort ligger Elin af Marstrand längst ut på brygga W18z

Hitta hit