Riesling Weeks 27 maj - 9 juni 2024

Johans Krog Marstrand, Kungälv

Riesling Weeks 27 maj - 9 juni 2024!

Under veckorna kommer vi erbjuda extra många viner på glas, gjorda av just Riesling!

Riesling är en av våra mest hyllade druvor och det förtjänar att firas. Av denna anledning skapades Riesling Weeks som går av stapeln varje år – en chans att upptäcka nya och gamla rieslingfavoriter på en mängd restauranger och vinbarer runt om i Sverige. 

Över 60 procent av alla världens rieslingstockar finns i Tyskland och det är av den anledningen som Tyskland på goda grunder kallas för rieslingens hemland. Det tyska klimatet passar perfekt till denna eleganta druva som trivs bäst i nordliga svalare temperaturer. 

Riesling kan ge allt från knastertorra och eleganta viner fulla av mineralitet till honungssöta och silkeslena viner. Mångsidigheten gör det till och med möjligt att kombinera en hel måltid med olika typer av rieslingviner, från förrätten till desserten. 

Välkomna in på ett glas!

Här finner du alla barer och Restauranger som deltog 2023!

Res med kollektivtrafiken

Personfärja mellan Koön-Marstrand avgår var 15:e minut och tar under 2 minuter.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning från Göteborg (ca 40 min)
Kör E6 mot Oslo, efter Nordre Älvbron kommer en avfart skyltad Marstrand och Kungälv (nr 86). Välj denna. Följ skyltning Marstrand (Riksväg 168) hela vägen tills den tar slut. Välkommen till Marstrand!

Vägbeskrivning från Oslo
Kör E6 mot Göteborg, ca 2 mil innan Göteborg kommer Kungälv, välj avfarten skyltad Kungälv (nr 86). Vid korsningen tag vänster - skyltad Marstrand (Riksväg 168) följ denna tills den tar slut. Välkommen till Marstrand!

PARKERING
Parkering sker på Koön, ett par minuters promenad från färjan.

GRATIS PARKERING UNDER VINTERHALVÅRET

Hitta hit