Grand Hotel Vandra ut – upptäck Marstrand

Marstrand, Kungälv

Grands Vandra ut – upptäck Marstrand

Med en fantastisk vy över kusten och tre vandringsleder är Marstrand perfekt för vandring. Grand Hotels vandringspaket förser dig med picknickkorg och karta – sedan är det bara att vandra ut! Lagom trött i kropp och knopp äter du en trerätters middag i vår restaurang Grand Tenan.

 Du kan välja mellan tre olika slingor. Den gröna leden är 3 kilometer, lätt att gå och framkomlig med rullstol eller barnvagn. Leden ansluter till stigarna i Rosenlunds naturreservat. Längs leden finns en utsiktsplats med grillmöjligheter. Utsiktsplatsen ger dig en ljuvlig vy över Hakefjorden. I backen ner mot campingen finns en sittplats som du når via en liten bro över bäcken. Här finns också möjlighet till skugga under varma sommardagar.

Grillkväll med utsikt

Den blå leden är 4,5 kilometer och har något mer ojämnt underlag än den gröna. Här går du över bergen och på stigar parallellt med Stigfjorden. Leden passerar Smörsundsdammen som är reservvattentäkt för Marstrand. Här kan du slå dig ner och grilla eller sova över i ett vindskydd med vacker utsikt över Åstol. Nedanför campingen har du även möjlighet att ta ett friskt havsbad.

Bergsterräng och vyer

Den svarta leden är 4,5 kilometer och bjuder på utmanande bergsterräng och fantastiska vyer. Vid särskilt svårframkomliga partier finns trappor och spångar. Leden har flera utsiktsplatser, bänkar och rejäla trappor. En av dem är lättillgänglig med asfalterad gångstig upp till ett brett trädäck. På platsen kan du både grilla och ta del av en 360 graders vy över den förtrollande kustmiljön.

Längs den svarta leden ligger också Batteriudden med militära lämningar från kalla krigets dagar. Här kan du se rester av bunkrar och skyttevärn. I väster finner du en terrass vänd mot solnedgången. En ljummen sommarkväll är terrassen fantastisk för en romantisk picknick. Eller så tar du med dig familjen på en fika och beskådar de enorma fartygen som då och då färdas över Marstrandsfjorden.

Grand Hotel

Grand Hotel Marstrand är ett 4-stjärnigt hotell med stilfullt inredda rum, underbar havsutsikt och den mycket uppskattade restaurangen Grand Tenan. Från verandan kan du följa båtarna som lägger till i hamnen och se folkvimlet längs gågatan nedanför Paradisparken.

 Hotellet byggdes år 1892 under en period då Marstrand var en populär kurort för den tidens societet och Sveriges kung Oscar II tillbringade mycket tid på ön. Sedan dess är hotellet känt för sin tidsenliga charm och vackra arkitektur. 

I paketet ingår picknickkorg och karta, övernattning i dubbelrum, 3- rättersmiddag och frukost. Pris 1695 kr per person. 

Vad kan man göra mer?

Under högsäsong finns guidade turer kl 13 och 15 med start vid Turistinformationen på Marstrandsön. 75 kr vuxen, 40 kr för barn 7-15 år. Utanför högsäsong går guide att boka enligt separat prislista.

Strandverket konsthall. Längst söderut på kajen ligger Strandverket som erbjuder varierande utställningar i en fantastisk miljö. 

Besök Carlstens fästning, 80 kr för vuxna och 40 kr för barn 7-15 år. Guidad tur på bestämda tider ingår i inträdet. 

Bada. Vill man inte doppa sig i havet kan man besöka Båtellets 20 meters varmbassäng eller spat på Havshotellet. 

Boka

Kontaktinformation

Rådhusgatan 2
442 67 Marstrand
Telefon: 0303-60322

E-post: info@grandmarstrand.se
Hemsida: www.grandmarstrand.se

Öppettider

Öppet för bokning året om.

Mer från Grand Hotel Marstrand * * * * Hotel & Konferens

Utbud

Prisinformation

2016
Pris: 1695 kr per person.

I paketet ingår picknickkorg och karta, övernattning i dubbelrum, 3- rättersmiddag och frukost. 

Res med kollektivtrafiken

Personfärja mellan Koön-Marstrand avgår var 15:e minut och tar under 2 minuter.

Fakta

Marstrand är en pärla längst ut i havsbandet, en liten sekelskiftesstad där vägen tar slut. Det ligger ca 45 min från Göteborg landvägen. Ett trevligt alternativ är att ta sjövägen. En bilfri ö där kullerstensgatorna slingrar kring vackra, ljusa sekelskifteshus och trädgårdar.
På toppen tronar Carlstens fästning, en välbevarad, majestätisk och spännande plats med fantastisk utsikt.
På Marstrand finner man både livat krogliv, kultur och stilla lugn beroende på när man besöker ön. Förr var Marstrand en central plats i Norden, mitt i dåtidens motorväg som var havet. Idag en magisk plats som måste upplevas.

Antal rum: 23 Antal bäddar: 46


 
Incheckning: 14:00
Utcheckning: 11:00

RESTAURANG Verandan: 100 personer
Tenan, chambre separée: 24 personer
Vinkällaren: 10 personer

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning från Göteborg (ca 40 min)
Kör E6 mot Oslo, efter Nordre Älvbron kommer en avfart skyltad Marstrand och Kungälv (nr 86). Välj denna. Följ skyltning Marstrand (Riksväg 168) hela vägen tills den tar slut. Välkommen till Marstrand!

Vägbeskrivning från Oslo
Kör E6 mot Göteborg, ca 2 mil innan Göteborg kommer Kungälv, välj avfarten skyltad Kungälv (nr 86). Vid korsningen tag vänster - skyltad Marstrand (Riksväg 168) följ denna tills den tar slut. Välkommen till Marstrand!

PARKERING
Parkering sker på Koön, ett par minuters promenad från färjan.

GRATIS PARKERING UNDER VINTERHALVÅRET

Personfärja mellan Koön-Marstrand avgår var 15:e minut och tar under 2 minuter.

Närmaste flygplatser är Göteborg City Airport och Landvetter flygplats. Vi kan hjälpa till med transporter för 1-60 personer.

Hitta hit