Tofta Herrgård - restaurang

LYCKE, Kungälv

God mat i unik miljö!

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

Lite mer om mat & dryck 

Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det. Delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården.

När vi kan plockar vi gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor samt kål, örter och sallat från vår köksträdgård. I så stor mån som möjligt vill vi som del av vårt hållbarhetsarbete jobba med producenter i närområdet, och vi knyter kontinuerligt nya kontakter. Några av våra fantastiska lokala samarbetspartners är:

  • Vävra köksträdgård i Hålta med närodlade grönsaker
  • Hållsunga gård i Kärna ekologiskt jordbruk med mjölk, mejeriprodukter, kött och växtprodukter
  • Extra roligt är vårt samarbete med några av våra grannar i Bremnäs och Tofta om leverans av deras överskottsskörd hit till herrgårdsköket
  • Hybris Brewery i Gullbringa levererar lokalproducerad öl 

Gå in på vår hemsida och se våra helgmenyer!

Vegetarian, vegan eller matallergier? Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost eller som önskar ett vegetarisk/vegansk alternativ.

Du är alltid välkommen att komma hit till oss lite innan middag om du vill hinna med en lugn stund, och kanske något gott att dricka. När vädret tillåter sommarstid så rekommenderar vi att sitta utomhus på altanen eller i herrgårdsträdgården! Skulle det vara ruggigt väder så myser vi till det i våra trevliga salonger en trappa upp i herrgården. Vi tänder ljus och pysslar om er.

Förhandsboka ditt bord.

Välkommen!

Kontaktinformation

Tofta 200
44275 LYCKE
Telefon: 0303-225805

E-post: info@toftaherrgard.se
Hemsida: toftaherrgard.se/restaurang

Öppettider

SE AKTULLA ÖPPETTIDER PÅ VÅR HEMSIDA!

- Restaurangen är öppen för middagsgäster lördagar från kl.19 året om.
- Under vår & höst: fredag och lördag från kl.19.
- Sommaren: tisdag t.o.m lördag från kl.17.

Vänligen förhandsboka.

Andra dagar konferenser & gruppbokningar.

Res med kollektivtrafiken

Hållplatsen Lycke ligger 2 km från herrgården.

Vägbeskrivning

Från Marstrand (ca 15 min med bil från färjan):
följ väg 168 (mot Kungälv) i ca. 10 km. Vid Tjuvkil: sväng höger - vägskylt ”Lycke 3”. (väg 570). Följ vägen i ca.3 km till skylt ”Tofta 2”. Sväng av höger mot Tofta och följ vägen tills du ser herrgården (2 km).

Från E6 norr om Göteborg (vid Kungälv)
Sväng av E6 mot Marstrand och Ytterby (väg 168). Följ denna i ca.15 km. Vid Tjuvkil: sväng vänster - vägskylt ”Lycke 3” (väg 570). Följ vägen i ca.3 km till skylt ”Tofta Herrgård 2”. Sväng av höger mot Tofta och följ asfaltsvägen, vägen delar sig efter ca 100 m, båda vägarna går till Tofta.

Hitta hit