Information och historia om Tofta Herrgård

Tofta Herrgård

Lycke, Kungälv

Nära staden i resväg - men långt borta från vardagen. Endast en halvtimme från stressen i storstaden finner du denna oas av lugn och stillhet. Tofta Herrgård, som ligger nära havet mellan Marstrand och Kungälv har anor från 1500-talet, men är ännu idag centrum i en högst levande kulturbygd. Hos oss kan du slappna av och njuta av harmonin mitt i det vackra kulturlandskapet.

Herrgårdsrestaurangen

Öppet året om. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

Weekend/ boendepaket

Ta en paus från vardagen och unna dig några härliga dagar på Tofta Herrgård! Vi erbjuder olika boendepaket och weekendpaket året om. Njut av god mat från vårt kök och vacker natur i en lugn och trivsam herrgårdsmiljö. Vill du aktivera dig erbjuder vi både golf- och ridpaket, du kan vandra i Tofta naturreservat eller varför inte låna en cykel och utforska Toftahalvön?

Konferens

Vi erbjuder paketlösningar för dig som vill lägga din konferens eller möte till en lugn och trivsam herrgårdsmiljö.

Bröllop/fest

Den perfekta omgivningen för att fira bröllop eller högtidsdag. Våra festlokaler sträcker sig från 1700-tals herrgårdsmiljö i Huvudbyggnaden till bondromantik i Magasinet.

Julbord

Det traditionsrika julbordet dukas upp i Herrgården från slutet av november och fram till jul.

Det händer mer här på Tofta:

Varje årstid har sin charm, och sina möjligheter till aktiviteter och rekreation.

  • Lycke golfbana ligger varsamt inlagd i det vackra landskapet runt herrgården och är en seaside/parkbana i en lugn och vacker miljö.
  • Stall Tofta har ridskola och erbjuder turridning på islandshästar.
  • Teater Tofta - Sommarteater när den är som bäst! Ca 12 000 människor har besökt Teater Tofta under sex somrar, där de spelat föreställningar av bl.a. Strindberg, Norén och Ibsen med strålande recensioner från press och publik.
  • Tofta Retreat, erbjuder yoga och retreat. För grupper går det att boka relax med utomhusbad i uppvärmd bubbelpool & bastu.
  • Julmarknaden i Magasinet. Första, andra och tredje advent är det julmarknad i Magasinet. Upplev julstämning på herrgården med hantverk, presenter och julmat. Barnteater med Teater Tofta!

Tofta naturreservat ligger en kort promenad från herrgården, och erbjuder sköna promenader i skog och längs med havet.

Tofta Herrgård är ett utmärkt utgångsläge för dagsutflykter i Bohuslän.Vår närmsta granne är Marstrand, som bara ligger bara 15 min. bort med bil.

Vi önskar dig varmt välkommen till vår vackra halvö!

Boka

Kontaktinformation

Tofta Herrgård
Tofta 200
44275 Lycke
Telefon: 0303-225805

E-post: info@toftaherrgard.se
Hemsida: toftaherrgard.se

Öppettider

Året om för konferens & weekend.

Herrgårdsrestaurangen har middagsservering lördagar hela året. Höst & vår även fredagar. Sommar och julbordssäsong flera dagar. Se vår hemsida.

Mer från Tofta Herrgård

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Hållplatsen Lycke ligger 2 km från herrgården.

Fakta

Tofta Herrgård ligger nära havet, mellan Kungälv och Marstrand. Ca. 35 minuter med bil norr om Göteborg.

Herrgårdens huvudbyggnad byggdes i början på 1700-talet och är K-minnesmärkt. I dag rymmer den restaurang, sällskaps- och konferensrum. Gårdens 18 hotellrum med 34 bäddar ligger i nybyggda annexen Smedjan och Mejeriet, en kort promenad i riktning stallet.

Weekend, restaurang, konferens & fest/bröllop året om.

Vägbeskrivning

Från Marstrand (ca 15 min med bil från färjan):
följ väg 168 (mot Kungälv) i ca. 10 km. Vid Tjuvkil: sväng höger - vägskylt ”Lycke 3”. (väg 570). Följ vägen i ca.3 km till skylt ”Tofta Herrgård 2”. Sväng av höger mot Tofta och följ vägen fram till herrgården (2 km).

Från E6 norr om Göteborg (vid Kungälv)
Sväng av E6 mot Marstrand och Ytterby (väg 168). Följ denna i ca.15 km. Vid Tjuvkil: sväng vänster - vägskylt ”Lycke 3” (väg 570). Följ vägen i ca.3 km till skylt ”Tofta Herrgård 2”. Sväng av höger mot Tofta och följ vägen fram till herrgården (2 km).

Hitta hit